Andligt och tarot med Rosemari

Vilket kort från naturens andar talar till dig idag?

Vilken kort från naturens andar känner du har ett budskap åt dig idag? OBS Svaren kommer INTE i kommentar till var och en, alla bilders budskap kommer att finnas att läsas här ikväll söndag från kl 20.00.
Bild nummer 1 är längst upp till vänster och bild nummer sex är längst ner till höger.

Bild nummer 1 – Trickster är namnet på en karaktär i myter hos amerikansk ursprungsbefolkning. Trickster är en lurig typ som inte följer några inrutade regler utan går sin egen väg. Trickster kan inte placeras i något särskilt fack, det är en fri själ, varken ond eller god utan gör som den känner. Kortet uppmanar till att inte dela in människor, händelser och saker i svart eller vitt. Allt är inte vad det kan verka, allt är inte vad det ser ut som på ytan. Var öppen för att alla har både bättre och sämre sidor och vad som är bra och vad som är dåligt beror på omgivning, omständigheter och hur vi ser på saker och vad vi förväntar oss. En värld med färre kategorier och mer öppenhet för allas rätt att utvecklas, förändras och med insikten att inget är statiskt. Ingen bara är på ett visst sätt. Glöm det där uttrycket om att ”Han är alltid sådan” eller ”Det vet vi väl hurdan hon är”. Inget är bara på ett sätt och allt kan ses ur olika synvinklar.

Bild nummer 2 – Gathering your tribe. Kortet som talar om att samla ihop stammen. Det handlar om att komma ihåg att ensam inte alltid är stark. Det finns en styrka att hämta i att hålla ihop. Att bry sig om andra och låta dem bry sig, att ha omsorg om varandra och våga visa att man bryr sig och våga visa att man behöver de andra.
I en stam, i en grupp, i en familj, en vänskapsgrupp – ja överallt behöver vi varandra och vi behöver få vara olika. Strykan i stammen ligger i att få vara olika. Med din stam menas inte nödvändigtvis de som har samma nationalitet som du eller samma släkt, det är mycket vidare begrepp än så. De handlar om de som du känner att du hör ihop med. De som känner att de hör ihop med dig. Utan gränser.

Bild nummer 3 – Wounded healer. Du har förmågan att ge healing, det betyder inte nödvändigtvis healing i traditionell bemärkelse eller handpåläggning: det kan menas att ha förmågan att sprida helande och läkande energier, att ge stöd åt människor, att få dem att känna självförtroende. Även om du själv känner dig sårad, skadad och behöver läka har du fortfarande den fantastiska förmågan till medkänsla och att du bryr dig om människor, djur och natur. Se bara till att inte ge så mycket att du inte får läka själv. Ge dig själv tid att tänka, tid att känna, tid att bara vara. Tid att meditera, tid att vara med djur, tid att vara med människor som ger dig kärlek och vänskap.

Bild nummer 4 – Dream Traveler. Att släppa fri sina drömmar, att våga vara kreativ, att våga gå på känslan – är att befria sig själv. Våga tro på det du drömmer om. Inte bara drömmar när du sover utan lika mycket dina dagdrömmar, som är minst lika viktiga, ja rent av mer. Låt drömmarna flyga iväg och låt dig själv flyga med dem. Våga ta steg till att drömmarna ska bli sanna. Låt drömmarna flyga och dela med dig av drömmarna. Att drömma tillsammans är läkande och stärkande.

Bild nummer 5 – Eagle medicine. Örnen flyger högt och kan se helheten och samtidigt se små detaljer. Örnen är observant och vill och kan använda sin förmåga att se långt bort, att se småsaker och samtidigt de stora vyerna – till att göra världen bättre. Örnen använder sig förmåga till att hjälpa varelser att läka, hjälpa dem att växa i självförtroende, hjälpa dem att växa. Örnen är orädd och fri, ingen kan binda den, ingen kan fånga den.

Bild nummer 6 – Sacred mountain. Om du valde det här kortet behöver du tid för att vara i tystnad. Tid att lyssna på dig själv, tid att hitta din inre röst, din inre styrka. Tid att meditera. Tid att lyssna på naturen. Observera istället för att reagera eller agera. I tystnaden hittar du dig själv.
Alla behöver få vara i lugn och ro, i ensamhet ibland, borta från stress och larm och krav. Det är läkande att få dra sig undan, även om det bara handlar om att kunna dra sig undan i en park en liten stund på dagen. Ge dig själv vilostunder från larmet omkring dig.

Exit mobile version