Andligt och tarot med Rosemari

Nej det finns inga onda andar som hemsöker hus

Tv-program där så kallade medium rensar hemsökta hus är populär underhållning i många länder. Det är som skräckfilm, det är spännande, skrämmande men ingenting att ta på allvar. Men ändå är det många människor som gör det. Det tror på fullt allvar att det finns spöken, onda andar, som hemsöker hus. Och lösningen är då att gå rund med salvia i huset. Eller ta dit ett medium som mumlar några magiska ord. Visste du att en forskningsprojekt på Göteborgs universitet visar att av alla de medium som jagar spöken i tv endast ett av dem gjorde sådant innan de var med i tv. Att tro på att jaga bort andar är inget som ingår inom spiritualism. Tvärtom. I spiritualism vill man välkomna de nära och kära som gått ur tiden och är glad över möjligheter att kommunicera med dem.

Det finns så många missuppfattningar kring detta med andevärlden.
En sak är helt säker: andevärlden, den existens dit alla levande varelser går till när de lämnar den fysiska kroppen är ljus, medkänsla, kärlek. Den vill inget ont. Andevärlden är en högre existens, ett högre medvetande. Den är ljus, den är kärlek, den är medkänsla, den är visdom. När vi dör går vår ande dit.

Det finns inga andar som fastnar emellan. Det finns inga andar som inte hittar till ljuset. Det finns inga andar som går runt och hemsöker hus för att skrämma människor.

Däremot finns det människor som kan begå onda handlingar. Allt vi gör finns kvar som energi. När en människa lämnar denna fysiska existens finns deras handlingar kvar, i minnen och som energier. Människors ande är inte ond. Människan kan däremot begå onda handlingar som finns kvar efter att dess ande lämnat kroppen.

Gordon Smith, ett av världens duktigaste medium, har skrivit många böcker om andevärlden och han är oerhört kunnig. Han är en inspirerande lärare och när han var i Stockholm och höll kurs 8-9 juni 2019 tog han upp ämnet “onda andar” och han poängterade flera gånger att det som “spökar” i hus kan vara energier som är kvar, det är inte inte andeväsen. Det kan också vara energier som människor sprider och i synnerhet tonåringar har många energier de kan sprida omkring sig.

En baby som ligger i sin mammas mage kan antingen ligga i magen eller födas. På samma sätt är det när vi dör fysiskt: anden lämnar kroppen och då är den i den andliga sfären. Den är där den ska vara. Den andliga sfären är, som Gordon Smith påpekade, ljus, kärlek, visdom, medkänsla. Handlingarna kan ha varit goda eller onda, men dessa sitter inte i anden, de finns kvar i den fysiska existensen, som energier eller i minnen och sår hos människor som blivit utsatta.

Exit mobile version