Andligt och tarot med Rosemari

Renoir, Van Gogh och Picasso målar via mediet Florencio Anton

Berömda mästare som Renoir, Van Gogh, Rembrandt och Manet målar genom det brasilianska mediet Florencio Anton som varken gått någon konstutbildning eller varit intresserad av att måla själv. Florencio Anton går in i trans och andevärlden målar via honom. All konst som skapas på detta säljs på auktion och intäkterna går till att hjälpa fattiga familjer och barn i Brasilien.

Sedan 1990 har berömda konstnärer som gått ur tiden målat sammanlagt mer än 36.000 konstverk. 110 olika konstnärer har varit inblandade, berättar tidningen Psychic News i mars 2019.

Florencio Anton är född och uppvuxen i Brasilien och han upplevde redan som åttaåring att han hade kontakt med andevärlden, men då varken hans föräldrar eller nunnorna i skolan han gick uppmuntrade detta tänkte han inte så mycket mer på det. Nunnorna döpte honom och gjorde honom till vad de menade en god kristen. Nunnorna menade att då skulle detta som var djävulens verk sluta.

Som tolvåring hittade han böcker av den franske spiritisten Alac Kardec. När Florencio Anton läste dessa böcker kände han hur allt föll på plats. När han som ung vuxen flyttade till Salvador på grund av sina studier började han gå till en spiritistisk förening.

Spiritismen som utvecklades av Alan Kardec är stor i Sydamerika.

Vid ett besök i Spiritist Culture i Aracaju föll han i trans och andevärlden målade två konstverk genom honom, ett av Renoir och ett av den danskfranska impressionisten Camille Pissarro. Det tog 22 minuter för andevärlden att måla dessa två tavlor genom Florencio Anton.

Han gör demonstrationer offentligt där han är i trans och konstnärer målar via honom. Alla tavlor säljs och intäkterna går alltid till hjälp åt fattiga familjer och barn.

Till tidningen Psychic News berättar Florencio Anton att det allra mest berörande för honom själv är de gånger andevärlden målar bilder till människor i publiken på anhöriga som gått ur tiden.

Han själv kan inte måla och är inte medveten om vad som händer, det är som att vara i en dröm, då tavlorna kommer till, berättar han.

Exit mobile version