Tarotskola: Page i Pentagram

11nov - av Rose - 1 - i Tarotskola
Page i Pentagram

Page i Pentagram är en ensam person, en ung man, som står på en äng med ett berg som skymtar i bakgrunden och han håller upp ett pentagram i sina händer. Ett passande kort idag 11/11 – alla singlars dag.

Denna unga man ser eftertänksam ut men är han ledsen? Jag tror inte det. Pentagrammet har tittar på i sina händer påminner om en kristallkula. Han funderar på och tänker på framtiden. Det är något många kan känna igen sig i. Vi tänker på framtiden, har förhoppningar och oroar oss eller drömmer eller tänker att då, i framtiden, ska allt bli bättre.

Kortet har en del att lära oss om att stanna till och ta vara på den tid som är. På nu:et. Inte leva för framtiden bara, inte leva för det förflutna heller utan träna oss att vara i det som är nu.
Pentagram har med jordelementet att göra: det jordiska. Det är viktigt. Har vi trygghet i ekonomin, ett bra boende, går en bra skola eller har ett arbete som passar mår vi ofta bättre. Det jordiska påverkar vår psyke och vårt andliga, precis som ande och själ också påverkar kroppen, det jordiska.

Många längtar efter att hitta sitt livs kärlek. Kanske är det så att vi tror alltför mycket att någon annan ska rädda oss från vår inre oro. Sök styrka i dig själv, ta vara på de människor du har omkring dig och din stora kärlek kommer att dras till dig utan att du behöver leta och söka. När vi är grundade, jordade, i oss själva, när vi kan älska oss själva och de som är viktiga för oss, då kommer kärleken att växa.

Innerst inne är vi alla ensamma, till och med tvillingar. Vi är ensamma och samtidigt en del av allt. Ensamhet är på ett sätt en illusion och på ett annat sätt det vi alla är.

Kortet Page i Pengagram tolkas ofta som att nya möjligheter har dykt upp eller kommer snart. att ekonomiska och materiell vinning är på gång. Page i Pentagram tolkas ofta som hängivenhet.
En ekonomisk möjlighet eller annat bra erbjudande finns i horisonten. En resa kan vara på väg att börja, andligt eller kanske fysiskt.

Ibland dyker Page i Pentagram upp när någon har ägnat för mycket tid åt att drömma och nu får rådet att börja handla, att börja genomföra.

Kom ihåg: Korten har inte någon statisk betydelse. Vad korten betyder påverkas av var i en läggning de kommer upp, vilka kort som finns omkring kortet och också vad den som ska tyda korten känner intuitivt.

Lilla Arkanan innehåller 56 kort som är indelade i fyra sviter: Bägare, Stavar, Svärd och Pentagram.
Lilla Arkanan tar upp praktiska vardagsfrågor.

Varje svit består av 14 kort: tio numrerade från ett (ess) till tio och fyra hovkort: page (i en del lekar prinsessa), riddare (i en del lekar prins), drottning (ibland dam) och kung.

En reaktion till “Tarotskola: Page i Pentagram”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.